Cum sa slabesti rapid? Psihologia schimbarilor de mentalitate si succesul adus de acestea

Cum sa slabesti rapid? Psihologia schimbarilor de mentalitate si succesul adus de acestea

Sa slabesti nu este deloc usor, mai ales atunci cand doresti sa slabesti rapid. Efortul pe care trebuie sa il depui este unul atat fizic, cat si psihic. Problema este ca multe dintre persoanele care vor sa afle cum sa slabeasca rapid trec peste dificultatile de ordin psihic. Un rezultat principal in acest sens este faptul ca marea majoritate nu reuseste sa-si mentina greutatea obtinuta dupa o dieta nici macar un an.

Astfel, daca vrei sa stii cum sa slabesti rapid, trebuie sa fii pregatita a ataci in ambele directii – sa gestionezi dificultatile fizice, dar si pe cele psihice.

Motivatia din spatele dorintei de a slabi – care este aceasta?

Pentru inceput, trebuie sa identifici sursele de motivatie pentru aceasta calatorie, atat interne, cat si externe. Multe persoane doresc pur si simplu sa arate mai bine, putini fiind cei care se gandesc la sanatatea lor generala. Desigur, atunci cand motivele pentru a slabi par prea putine, este recomandat sa gasesti mai multe!

Incoroneaza motivul principal de alte motive, secundare, interne si externe, care sa te sprijine in calatoria catre greutatea ideala. Evident, un alt aspect important este sa stabilesti obiective cat se poate de realiste. Oricat de puternice ar fi motivele, minunile sunt foarte greu de realizat, chiar si daca stii deja cum sa slabesti rapid!

Dezvoltarea unei mentalitati potrivite pentru pierderea in greutate

Pierderea in greutate este o provocare – pentru unii mai simpla, pentru altii mai dificila. Indiferent de dificultate, trebuie sa poti invata din greseli, esecuri si din perioadele in care pare ca rezultatele nu apar.

Intr-adevar, cu totii dorim sa stim cum sa slabim rapid si fara prea mult efort, dar acest lucru nu este atat de usor. Chiar daca respectarea planului de dieta NUPO si eforturile fizice si psihice au rezultate directe, evidente, tot trebuie sa te inarmezi cu rabdare si perseverenta. Fiecare corp este diferit – calatoria ta va fi unica!

Puterea subestimata a obiceiurilor si rutinei

Cu totii am vrut, cel putin o data in viata, sa scapam de obiceiuri si de rutina. Totusi, pe parcurs, am invatat faptul ca sanatatea adevarata se obtine tocmai printr-o rutina bine pusa la punct. Cand vine vorba de o dieta, specializata precum NUPO sau una personala, de-a casei, se aplica acelasi lucru.

Pentru inceput, trebuie sa identifici si sa elimini obiceiurile negative. Oricat de buna ar fi dieta pe care o gasesti, aceasta nu poate anula efectele obiceiurilor negative. Apoi, urmand o noua dieta, sanatoasa, trebuie sa incorporezi incet-incet obiceiuri optime in viata ta.

Sunt necesare aproximativ 66 de zile pentru ca o activitate noua sa devina un obicei. Vei slabi mult mai repede cu NUPO, dar continuarea planului alimentar recomandat de specialistii nostri va fi de ajutor in formarea de obiceiuri sanatoase.

Identificarea factorilor declansatori – alimentata emotionala si poftele

Exista un concept numit comfort eating. Acesta descrie momentele in care o persoana decide sa consume mancare pentru a gestiona, psihologic, o perioada stresanta, dificila, stres sau chiar plictiseala. In alte cuvinte, mananci pentru a te simti mai bine. Viata ta trebuie sa fie curata – sa nu existe elemente declansatoare.

Daca vrei sa stii cum sa slabesti rapid, trebuie sa elimini toate aspectele care ingreuneaza procesul de pierdere in greutate. Pentru unii este mai dificil, pentru altii este mai usor – dar trebuie sa incerci.

Deslusirea propriului organism – conceptul de mindful eating

Mindfulness inseamna sa fim prezenti cu adevarat in moment, sa nu facem lucrurile 100% automat. Din acest termen a izvorat si conceptul de mindful eating, care inseamna sa fii atenta cu adevarat cand mananci, ce mananci si de ce mananci.

Prezenta 100% veridica te ajuta sa citesti semnele pe care organismul ti le ofera – de satietate, de placere privind un anumit fel de mancare, precum si de respingere atunci cand apelezi la alimente nu tocmai sanatoase. Organismul iti ofera mereu astfel de semne, trebuie doar sa stii sa le identifici!

Extinderea orizonturilor si eliminarea barierelor

De ce nu poti slabi, chiar daca faci sport si mananci sanatos? Pana la urma, te ocupi exceptional de efortul fizic, nu? Aici se poate observa clar cat de important este efortul psihic, precum si deslusirea acestuia.

Daca vrei sa afli cum sa slabesti rapid, trebuie mai intai sa iti extinzi orizonturile si sa elimini barierele pe care le creezi pe cont propriu. Nu-mi iese, nu reusesc sa slabesc orice as face – desi o simpla afirmatie, ea poate avea efecte puternice asupra modului in care iti dirijezi corpul in timpul procesului de slabire.

A fi zen sau in echilibru complet nu este ciudat, nici atunci cand vine vorba de a pierde in greutate. Expertii NUPO au pus la punct o dieta exceptionala care te poate ajuta cu adevarat – sa slabesti sau chiar sa gestionezi afectiuni precum hipertensiunea sau diabetul de tip 2. Totusi, acestia nu pot ajunge la psihicul fiecarei persoane care doreste sa slabeasca!

Exista nenumarate studii care scot in evidenta beneficiile unei mentalitati pozitive in astfel de calatorii. Pana la urma, slabitul este o calatorie atat fizica, cat si una spirituala. Trecerea de la un stil de viata caracterizat de alimentatie toxica la un stil de viata sanatos din toate punctele de vedere nu este un lucru usor de realizat – atat fizic, cat si psihic, trebuie sa fim prezenti!

Înapoi la blog