Vinetele sunt bogate in fibre si antioxidanti ca si alte vitamine si minerale. Printre antioxidanții din vinete se numără antocianinele, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina. Sunt grozave și în rețete ca această lasagne!
O bucată de lasagna cu legume proaspătă
O să ai nevoie:
2 vinete
500 g carne de vită tocată (max. 7%grăsime)
1 cutie de rosii tocate
1 dovleac
1 ceapă mare
¼ de varză albă
Oregano și cimbru
Sare si piper
125 g mozzarella rasa
1 lingura. de ulei de masline
Cum se prepară:
Pune cuptorul la 180 C° convecție. Tăiați vinetele pe lungime în felii lungi, groase de 1 cm. Asezati-le pe un prosop si asezonati cu multa sare. Lasam feliile sa se odihneasca aproximativ 30 min. Uscați-le cu un șervețel curat și îndepărtați toată sarea. Ungeți vinetele cu puțin ulei și prăjiți-le într-o tigaie până devin maro și moi.
Tăiați grosier dovleceii și ceapa, iar varza albă se toacă în fire subțiri. Rumeniți carnea de vită, apoi adăugați ceapa. Se adaugă apoi dovleceii și varza albă. Acum adăugăm roșiile tocate și asezonăm cu sare, piper și condimente, după gust. Lăsați sosul de carne să fiarbă cel puțin 15 minute.
Asamblați lasagna într-un vas rezistent la cuptor. Începeți cu un strat de sos de carne în partea de jos, apoi adăugați un strat de felii de vinete la prăjite. Terminați cu mozzarella mărunțită și, opțional, puțin oregano în plus. Se coace la cuptor la 180 C° convecție pentru 20-30 min.