Un desert simplu și delicios ! Ca să nu mai spunem că e o variantă distractivă și sănătoasă de a-ți răsfăța oaspeții sau familia – iar topping-urile pot fi cu orice dorești. Poftă bună !
Ingrediente:
5 banane coapte
150 g de ciocolată neagră (min. 70%)
50 g migdale
Mod de preparare:
Tocați mic migdalele. Decojiți bananele și tăiați-le pe jumătate. Introduceți bățul acadelei în capătul fiecărei bucăți de banană. Aveți grijă să nu rupeți banana. Apoi, topiți jumătate din ciocolată la bain-marie, apoi adăugați și ciocolata rămasă. Fie înmuiați bananele în ciocolata topită, fie le ungeți cu o pensulă. Apoi, presărați rapid bucățile de migdale, cât ciocolata este încă topită. Așezați acadelele cu banane pe un tocător sau pe altă suprafață plană, și băgați-le la frigider. Lăsați-le la rece cel puțin 4 ore