O zeama savurosă, infuzată cu șofran, absorbită de Couscousul din grâu integral
Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline extravirgin 1 ceapa medie, tocata 1 catel de usturoi, tocat ½ linguriță de cimbru uscat ½ linguriță de semințe de fenicul ¼ lingurita sare ¼ linguriță de piper proaspăt măcinat Un praf de fire de sofran maruntit 250 gr. roșii tăiate cubulețe fără sare, cu suc 60 ml. supa de legume 120 gr. Scoici decortificate 120 gr. de creveți mici, (41-50 per kilogram), decojiți 120 gr. de couscous din grâu integral Mod de preparare: Pasul 1 Încingeti uleiul într-o cratiță mare la foc mediu. Adăugați ceapa; gatiti, amestecand continuu, timp de 3 minute. Adăugați usturoiul, cimbru, semințe de fenicul, sare, piper și șofran; gătiți timp de 20 de secunde. Pasul 2 Se amestecă roșiile și supa de legume. Aduceți la fiert. Acoperiți si reduceți focul. Fierbeți timp de 2 minute. Pasul 3 Creșteți căldura la mediu, adăugați scoici și gătiți, amestecând ocazional, timp de 2 minute. Adaugati crevetii si gatiti, amestecand din cand in cand, inca 2 minute. Se adauga couscousul. Se acopera, se ia de pe foc si se lasa sa stea 5 minute. Informații nutriționale: Per porție: 403 calorii; proteine 26,6g; carbohidrați 60,3g; fibre alimentare 9,6 g; zaharuri 6,6g; grăsime 6,8 g; grăsimi saturate 1 g; colesterol 104,5 mg; vitamina a iu 894.1IU; vitamina c 25,7 mg; acid folic 30 mcg; calciu 89,9 mg; fier 1,6 mg; magneziu 36,8 mg; potasiu 288,9 mg; sodiu 1019,2 mg; tiamină 0,1 mg.