Brioșe cu ou
Aceste brioșe cu ou nu sunt numai delicioase, dar reprezintă și un mic dejun perfect, încărcat cu proteine. Mai mult, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine și unul dintre beneficiile majore pentru sănătate este capacitatea acestora de a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, reducând riscul de atac de cord.
Vei avea nevoie de:
- 10 ouă
- 2 roșii
- legătură de praz
- legătură de ceapă
- 200g spanac
- 200g șuncă de curcan
- 1 linguriță ulei
- 1 linguriță sare
- Jumătate de legătură de arpagic
Echipament: 12 forme de brioșe din silicon
Cum se prepară:
Încălzește cuptorul la 200 °C. Încălzește ulei într-o tigaie și prăjește șunca până devine crocantă. Bate ouăle într-un bol și adaugă sare. Taie ceapa, roșiile și prazul în bucăți mici. Toacă spanacul și adaugă toate celelalte legume, bucățile mici de șuncă și toarnă încet în bolul cu ouăle. Folosește amestecul cu ou pentru a umple formele de brioșe și ornează cu ceapă. Coace la cuptorul încălzit la 200 °C pentru aproximativ 12-15 minute.