Conserva de somon este un aliment de bază si necesar in cămară noastra. Fiind in acelasi timp o modalitate practică de a include un pește bogat în Omega-3 si sănătos pentru inimă în dieta ta. Aici, îl combinăm cu avocado într-o masă ușoară fără a fi nevoie sa gătim.
Ingrediente:
125 gr. iaurt grecesc usor fără grăsimi
125 gr. țelină tăiată cubulețe
2 linguri patrunjel proaspat tocat
1 lingura suc de lamaie
2 lingurite maioneza
1 lingurita mustar de Dijon
⅛ linguriță sare
⅛ linguriță de piper măcinat
2 conserve de somon, scurs fara pielea și oasele îndepărtate
2 avocado
Arpagic tocat pentru ornat
Mod de preparare:
Pasul 1
Combinați iaurtul, țelina, pătrunjelul, sucul de lămâie, maioneza, muștarul, sare și piper într-un castron mediu; amesteca bine. Se adauga somonul si se amesteca bine.
Pasul 2
Înjumătățiți avocado pe lungime și îndepărtați sâmburii. Scoateți aproximativ 1 lingură de carne din fiecare jumătate de avocado într-un castron mic. Se zdrobește pulpa de avocado cu o furculiță și se amestecă în amestecul de somon.
Pasul 3
Umpleți fiecare jumătate de avocado cu aproximativ 60 gr. de amestec de somon, punându-l in jumătățile de avocado. Decorați cu arpagic, dacă doriți.
Informații nutriționale:
Mărimea porției:
1/2 avocado și 60 gr. salată de somon
Per porție: 293 calorii; proteine 22,5g; carbohidrați 10,5 g; fibre alimentare 7g; zaharuri 1,8g; grăsime 19,6 g; grăsimi saturate 3 g; colesterol 61,2 mg; vitamina a iu 413IU; vitamina c 14,1 mg; acid folic 94,1 mcg; calciu 94,2 mg; fier 1,1 mg; magneziu 52 mg; potasiu 807,2 mg; sodiu 399,8 mg.