Pâinea crocantă este preferata locuitorilor din țările nordice și reprezintă un soi de biscuit plat și uscat. Pâinea crocantă e o variantă mai light decât pâinea de secară și se pătrează proaspătă mai mult timp. Pregătește-o chiar tu și va fi și mai delicioasă !
Ingrediente: 70 g semințe de chia 350 ml apă 60 g semințe de in 55 g semințe de susan 50 g semințe de dovleac 50 g semințe de floarea soarelui 1 ou 1 linguriță de sare Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 150 C°. Adăugați semințele de chia într-un bol, împreună cu apa și cu sarea. Lăsați semințele în bol aproximativ 20 de minute, până când au absorbit apa. Amestecați celelalte ingrediente în bol, și apoi vărsați aluatul lipicios pe o hârtie de copt de aproximativ 30x30 cm. Așezați încă o hârtie de copt deasupra aluatului, și aplatizați aluatul fie cu un sucitor, fie folosindu-vă doar mâinile. Dați la o parte hârtia de copt și tăiați aluatul în 25 de bucăți de aproximativ 6x6 cm. Coaceți pâinea crocantă în cuptor la 150 C° timp de aproximativ 2 ore. Depozitați pâinea crocantă într-o cutie ermetică, ca să poată să se păstreze crocantă.