Dovleacul de iarnă aparține familiei Cucurbitaceae. Din punct de vedere științific, dovleacul este un fruct, deoarece conține semințe. Cu toate acestea, din punct de vedere nutrițional este mai asemănător cu legumele decât cu fructele. Cu gustul său delicios, dovleacul este hrănitor și are multe beneficii pentru sănătate: bogat în vitamina A, conține antioxidanți, cum ar fi alfa-caroten, beta-caroten și beta-criptoxantina. Acești antioxidanți pot neutraliza radicalii liberi care vă pot deteriora celulele. De asemenea, sunt bogați în potasiu, vitamina C și fibre.
Dovleci sunt ceea ce considerăm alimente prietenoase cu pierderea în greutate, ceea ce înseamnă că sunt foarte săraci în calorii, dar încă plini de nutrienți.
Ingrediente: 1 dovleac Hokkaido 1 lingură de ulei de măsline Un strop de sare de mare Puțin cimbru și rozmarin Puțin piper proaspăt măcinat Cum se prepară: Setați cuptorul la 200 C° convecție. Curățați dovleacul și tăiați-l în jumătate. Scoateți semințele din dovleac și apoi tăiați în bucăți mai mici. Ungeți cu ulei și apoi condimentați cu sare, piper și condimente. Coaceți la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când bucățile de dovleac sunt aurii.