Aviz științific privind fundamentarea mențiunii terapeutice referitoare la extractul apos standardizat de fasole albă
Category_Nupopedia>Pierderea Greutatii

Aviz științific privind fundamentarea mențiunii terapeutice referitoare la extractul apos standardizat de fasole albă

'- af European Food Safety Authority (EFSA) (2014)

Rezumat

Urmând formularului InQpharm Europe Ltd, trimis pentru autorizarea unei mențiuni de sănătate în temeiul Article 13(5) of Regulation (EC) No 1924/2006 via Competent Authority of the United Kingdom, Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentelor EFSA Panel a Produselor Dietetice, Nutriție și Alergii (NDA) a fost întrebată pentru a transmite un aviz pentru fundamentarea științifică a unei mențiuni de sănătate legată de extractul standardizat de fasole albă (Phaseolus vulgaris L.) și rolul în scăderea în greutate. Panelul a considerat acest aliment este suficient caracterizat și i s-a aratat rolul fiziologic benefic de scădere în greutate la indivizii supraponderali. Solicitantul a identificat un total de patru studii de care au investigat efectele extractului apos din fasole albă asupra greutății corporale fiind pertinente pentru revendicare. Nu s-au putut trage concluzii la două dintre aceste patru studii. La cântărirea dovezilor, grupul a luat în considerare faptul că un studiu a arătat efectul crescut de reducere a greutății corporale atunci când a fost consumat timp de 12 săptămâni al extractului apos standardizat din fasole albă, iar reducerea greutății corporale a fost în mare parte o reducere a grăsimii. Efectul de reducere a greutății a extractului apos standardizat din fasole albă asupra greutății corporale a fost susținut de un al doilea studiu de durată mai scurtă. Cu toate acestea, grupul a luat în considerare, de asemenea, că primul studiu a fost expus riscului de părtinire, studiul de susținere a suferit limitări metodologice și că nu au fost furnizate dovezi pentru un mecanism prin care extractul apos standardizat din fasole albă ar putea avea efectul declarat. Grupul concluzionează că dovezile furnizate sunt insuficiente pentru a stabili o relație cauză-efect între consumul de extract apos standardizat din fasole albă (Phaseolus vulgaris L.) și reducerea greutății corporale. Pentru a citi întreg studiul, click here (english)
Înapoi la blog